I min värld!

Ex Animo - Från Hjärtat

Go LIF!

Kategori:

Igår hängde jag med de rara fröknarna M och B i Leksand. Vi marknadsförde Entreprenörskolan som är en del av Stiftelsen Hantverk och Utbildning. Stiftelsen var matchvärd för kvällens match mellan Leksand-Sundsvall. Det var dessutom min allra första hockeymatch live! Eftersom jag är en person som har extremt lätt för att leva mig in så dröjde det inte länge innan adrenalinet var på topp.

Skitkul rent ut sagt. Det blir garanterat fler matcher med kameran för min del. Men då vill jag gärna vara nere bland de andra pöjkarna vid rinken och fota.

Här är de bilder jag är nöjd med för att vara första gången på sportevenemang. Det var inte lätt men absolut en utmaning vilket jag inte är sen att anta. I den här världen.






Två grabbar från min gamla skola. Kul att det går bra för dem!



Hög koncentration kräver tungan på rätt plats. Som jag brukar
göra − lipa.



Imponerad av klacken.






Jag är inget proffs men det här var inte en bra straff.
För Sundsvalls del alltså.



Ser skoj ut att vara domare...



Creative.


Nu är det dags för mig att sova. Har försovit mig två gånger den här veckan och det är verkligen inte likt mig. Men lösningen är nära. Har köpt mig en riktig klockradio idag och det ska bli mysigt att vakna till musik imorgon!

Så är det snart fredag igen och inte mindre än två band jag vill se/lyssna på samtidigt... Får se hur jag ska lösa det. Jag älskar problem för det betyder att lösningen nära. Det har en herre på skolan lärt mig.

God natt söta ni. Ses en annan dag.
Kram E

Tävling Tvspelsweb

Kategori:

Den här gången är temat "Höst" och jag har valt den här bilden för att färgerna får mig att tänka höst. Om jag vinner så vill jag vinna det här polarisationsfilter.

På äventyr med Pippi Pelikan

Kategori:

Dagen började med att följa upp P's tips om ett ovanligt och udda motiv att fota. Sagt och gjort. Jag och D åkte iväg innan farmors kalasfirande. Tog några bilder innan kalaset. Men efteråt ville jag tillbaka och kolla till min vän. Varför är han här? Vart kommer han ifrån? Eller hon.
Jag vill ta med min nya kompis hem och skydda den från allt ont.


Gör sig fin högst upp i trädet.

"Vem är du och vad vill du mig?"



Min väns underbara misse.

Nya tillskottet i familjen.

De sista flyttfåglarna?

Ordning och reda på samarbetet.




Det har verkligen varit en helg i djurens tecken. Jag älskar djur. Jag älskar Simon. Han fick jag träffa en stund hos farmor idag.
Nu blir det Gustafsson 3 tr innan vi kryper ner under täcket i sängen. Det ska bli skönt det!

Mina första bilder redigerade i PS.

Kategori:

Mina första två bilder redigerade i PS. Gissa om jag är stolt. Tack för enkel och bra förklaring, Fotoguiden och Gillander!


Som vanligt taget från passagerarsidan, tyvärr satt Teleobjektivet på
kameran, därav inte den bästa placeringen.



Första bilden med den så kallade "Bubbelgumseffekten"
Lite för ljus men som sagt första gången!

 

Nu kommer jag behöva trolla fram ännu mer tid så jag kan lära mig mer! Jisses vad roligt det är med PS.

Ha en bra, ny vecka och tack för titten! Puss o kram E

 

En salig blandning

Kategori:

Det blev en salig blandning på bilder idag men lika glad är jag för det. Började dagen med lite kaffe och trevligt sällskap hos kusin. På hennes uteplats kunde jag inte motstå blommorna. Med kameran alltså.

Styrde därefter kosan mot min far och dokumenterade ljudvallen han är med och bygger. Heter det "bygger en ljudvall" förresten? Lyssnade snällt när han berättade hur det går till och stolt han var över fordonet han då kör.

Till sist så hängde jag med på en tripp som passagerare till Enviken och lite till. Fick gosa lite med en bebis som faktiskt slutade gråta när jag fick honom i famn. Gissar på att det var av ren förskräckelse eller vad tror ni? :)


Bibeln är en saga för mig men kyrkor det gillar jag.

Förmodligen för att de är mäktiga byggnader.

 

En av alla vackra vyer på vägen.

 

Tavla till min blå-toner-samling.

 

"Vem tusan är du och vad håller du egentligen på med?"

 

Älskade Simon.

 

En av mina favvodofter är virke.

 

Kul att fåglarna ville vara med som pricken över i:et.

 

Sepia och udda beskärning blir kanonbra.


Som vanligt tackar jag hjärtligt för titten! Nu ska jag strax krypa ner under täcket med D. Ska bli så skönt! Trött efter all frisk luft idag.

Varma kramar E

Tävling Tvspelsweb

Kategori:

Jag försöker komma med i en tävling där temat är; Rosa och jag tänkte genast på en kossa! Det är ett vanligt namn på våra idisslande vänner. Åtminstonde i sagor och sägner, filmer och böcker.

Här är min fina kossa "Rosa"



Bilden är tagen i Grängshammar tidigt en morgon på en fototräff med Canon 550D och Tamron 70-300mm.

Om jag vinner önskar jag mig en transparent reflexskärm för att ta bilder på det vackra, med mjukare skuggning.

Solig höstdag

Kategori:

Gårdagen var en sådan där härlig dag. Det började med kaffe och tidig lunch hos bästa E. Samtidigt uppdaterade jag mitt CV i Indesign. Så klart.

När J hade vaknat var det dags för en dag i skogen. Eller ja, några timmar i alla fall. Så jag packade väskan och åkte. Solsken och inte alltför mycket vind, perfekt väder. Perfekt humör. Vi tog röda faran rätt upp i skogen och parkerade.

Vilka har vi med oss i baken om inte Blå.
Varför tror de så ofta att jag är en person värd att stoppa och hålla koll på? Jag går inte ens mot röd gubbe och än så länge är det lagligt att tänka onda tankar om onda människor.
De ville bara veta om vi skulle dumpa bilen i skogen. Nej då, Blå. Vi ska fota, andas frisk luft och rasta Sally.

Kvällen avslutades med tjejsnack och godis! Här är gårdagens fångst. Hope you like it.






♥ Sally ♥

Använt: Canon 550D, Canon 18-55mm, Tamron 70-300mm, Soft Focus

Tack för besöket!! Är Ni intresserade av en bild så kontakta mig via mail. Ha en bra kväll, söta.
Kram E

Blommor från Bass

Kategori:

Eller rättare sagt så har älsklingen köpt min senaste blombukett där. En härlig mix av Kängurutass, Protea, Nejlika, Ros och Fikonblad.

Igår spelade vi Alaphet, fyra i rad och Vem vill bli miljonär efter en supergod middag hos mamma och H. Sista grillade köttet för i år antar jag. Smarrig Hallon- och Björnbärspaj med vaniljsås till efterrätt. Mums!! Märks att jag är hungrig. Snart blir det Curryräkor ala D. Slurp!

Bilder från gårdagens make och plåtning kommer. Vilken toppen-amatör-modell jag är. Ser ut som ett barn på alla bilder typ. Men kul var det! Syster är så duktig på att göra folk fina.


















Tack för den här helgen mina kära och nära.

Puss o kram E