I min värld!

Ex Animo - Från Hjärtat

En tanke till mamma, pappa och lilla Tilda

Kategori:

 

Tårarna växte sig stora och bulliga innan de till sist trillade över kanten på ögat. Tittar på TV3 och Rosa Bandet-galan där vi fick se en ung mammas blogg och video om hur hon strax efter att hon fått lilla Tilda fick beskedet om aggressiv cancer. Vi fick se hur Anna tvingades skynda sig att njuta av sitt barn och sin familj på kort tid innan cancern till sist tog hennes liv.

 

OBESKRIVBART ORÄTTVIST

Det går förstås bara att tänka sig men självklart kan jag omöjligt förstå, hur ska jag kunna det, när jag inte är i samma situation. Tack gode gud.

Vilken fruktanvärd styrka pappan måste hitta för att både kunna ge sig tid att sörja och samtidigt älska och vårda lilla Tilda. Ofattbart. All kärlek och kraft sänder jag till er ikväll. <3

 

 

 

 

Det är givetvis lika hemskt för alla som drabbas och deras familjer. Nej, jag finner inga ord. Vill trösta men hur kan jag det?

May God be with you.

 

Vi kanske ska ta oss en funderare på vad som är värt att ge sin energi här i livet innan det är för sent...

 

Love to all of you!

Miss (E's) -tolkningar

Kategori:



http://www.youtube.com/watch?v=K2qLTYNltBM
You don't know me - SOJA
Live



Hela dagen har jag jobbat med skolarbetet. Det är svårt tycker jag. Ska göra en omvärldsanalys på en butik. Kanske kan få några bra tips av tvåorna kom jag på nu. Satsar på att hinna göra klart mycket imorn igen. Har kört 8 timmar om dagen hittills. Det tar tid att leta saker mest med hjälp av nätet. Längre än jag tror. Helt slut i huvudet av detta! Heh. Nyttigt dock, det är det viktigaste.

TJA. LÄGET DÅ? HÄNDER IKVÄLL?

Om jag mottog detta meddelande skulle jag tolka det som en vän, som var intresserad av min vänskap och umgänge undrade om jag var ledig för kvällen. Som om någon undrade om jag var sugen på att hitta på något helt enkelt. Jag skulle inte känna mig det minsta speciell eller utvald för att få det här meddelandet.
Men personen ifråga tyckte att dessa ord var laddade nog för att den andra parten skulle förstå ett sjupare intresse än vänskap eller häng.
Det här var ett exempel på hur olika kommunikationen fungerar mellan oss mänskliga varelser. Ja, den kan säkerliga misstolkas från våra icke fysiska varelser också.

Tänk hur många av mina meddelanden som misstolkas av den andra parten!?! Vill jag ens veta det. Biter på naglarna. Ska jag gå runt och behöva oroa mig ifall någon har blivit ledsen, upprörd, trott att jag var kär och faen vette allt?
I MIN värld är det personen som missupfattar mig som har ansvaret över sina egna känslor av reaktionen, som får ta upp detta. Fråga meddelaren om jag verkligen menade så som mottagaren tolkade mig.
Det gör jag om jag känner att det är något jag måste veta för att kunna leva vidare. Om det gäller något som är så viktigt att jag vill lägga energi på att ta reda på saken.

Det är där! Det är där det avgörs på vilken nivå den fortsatta kommunikationen går vidare. Tillsammans med stubinen för dagen, om magen är mätt, om jag har sovit, om jag mår bra i grundspyket. För är inte dessa på topp så kan det hända att det enda jag hör eller ser är ett negativt ord! Vips!! Så tolkade jag hela budskapet neggo! Så lätt är det. Så lätt.

Som vanligt, i livet, är det genom att ta medvetet ta den svårare vägen som ger det bästa resultatet.


30 MINUTERS STEP

Är vad som gäller nu. Framför något tv-program. Sen ett varmt, avslappnade bad.

(Tack E, för lånet av inspiration. Det blev något helt annat än det jag tänkt)

Ha en bra kväll, mates.




Ja tack!

Kategori:


MASSAGE

Jag behöver och önskar mig en helkroppsmassage!!! Snarast!!! Undrar vart jag ska boka tid? Vill ha hela den lugnande miljön runt om också. Längesen jag var iväg och unnade mig denna sköna, sköna avslappning.

 

Skulle ge mycket för detta nu!



HÄNDELSER PÅ G

Har en tjejkväll att se fram emot! Den ska äga rum i Ludvika. Kul med ett nytt ställe. Miljöombyte förnöjer. Blir superskoj att få träffa så många jäntor igen, på samma gång! Längtar.

En födelsedagsfest väntar runt hörnet. Även där får jag träffa några av de bästaste vännerna igen!

Så har vi bestämt att när ett av våra delmål ang. vikt och cm är uppnådda ska vi boka hotell troligtvis i Rättvik eller Tällberg och skämma bort oss ordentligt. Jag och älsklingen. Älskar hotellfrukost, sköna sängkläder och att bara få vara. Njuta av livet liksom.

Synd att vi inte skämmer bort oss oftare. Fast å andra sidan kanske man inte uppskattar det lika mycket då. Men igen, livet är för kort för att INTE njuta och LEVA på sanning. En gång i månaden låter som en bra siffra att hitta på nåt extra kul.

SNART JUL

Det står inte på förrän julen är här. Första advent, lussebullar och ljusstakar. Tycker det blir mysigt. Det är något speciellt med julen. Har förmodligen så bra barndomsminnen som sitter i. Att få öppna paket är, trots ålder, det mest spännande jag vet! Spelar nästan ingen roll vad som är inuti. Det är själva gissningen och spänningen som gör det. Heh.



Nu ska jag hitta på något nyttigt att äta. En kycklingsallad skulle sitta finfint i magen. Sedan är det dags för träning. Me like!

Ha de bäst!! Kramen

Fire walk with me

Kategori:



Dagen har varit händelserik. Som nästan alltid. Nya upptåg, lärdomar och spänning. Brandövningen startade jag dagen med. Det var aningen läskigt men spännande och lite farligt och jag gillar lite farligt. Under kontroll för det mesta. Heh.

FIRE

En man berättade hur vi ska göra om brandlarmet går i stort sett. Tänk att jag inte har fått någon som helst utbildning om detta i arbetslivet. Är inte företagen rädda nog om liven? Vi fick se en hemsk film om hur det gick till i Motala-branden för x antal år sedan, då två kvinnor miste livet pga oklara/obefintliga rutiner på jobbet. Det var superläskigt och frusterande att få se hur lätt det hade kunnat undvikas.




Så här såg det ut när jag fick släcka en brinnande soffa med en filt.




Skönt med brandmannens övervakning. Tänk om det skulle hända på riktigt. Jag fick även testa att släcka en brand i vätska med brandsläckare. Lite skoj faktiskt om man nu kan kalla det så.

PROJEKTVECKA

Hela den här veckan ska vi jobba över gränserna/programmen med nya människor i ett skarpt projekt. Det ska redovisas på fredag, så det gäller att använda tiden effektivt.
Jag hamnade i en jättebra grupp. Vi har olika erfarenheter men strävar efter samma mål. Kul att lära känna ännu mer folk! Love it.
Roligt projekt fick vi också. Så imorn är det bara att köra på! Kanske berättar mer senare.

DIET

Idag har jag även påbörjat min lilla diet som ska resultera i några mindre cm runt magen och rumpan. Jag vet att det funkar för det gjorde det sist. Det gäller bara att vilja. Tillräckligt. Skönt att börja träna igen! Fattar inte hur jag kunnat vara utan det så länge! Men jag är juh sån, älskar förändringar, måste ha dom hela tiden. För att inte tröttna på livet. Så antingen kör jag all-in eller all-out. Det vore förstås bra om jag hittade en balans i hälsan. Får se om jag letar efter den efter dessa veckor. Ler för mig själv.

Jag e bra tokig jag.

Ha de gött mina vänner.

Puss&Kram



Bara vara

Kategori:



Så skönt. Några lediga dagar framför mig. Ladda batterierna inför projektveckan nästa vecka. Det ryktas om en väldigt hektisk vecka men förstås väldigt rolig. Kul att få jobba med mellan utbildningarna.

DRÖMMAR

Nu är dom tillbaka igen. De där konstiga drömmarna om att bli besviken och sårad. Bli hånad för att ha öppnat hjärtat. Jag fattar inte vad budskapet är.
Drömmer om det förflutna. Det som var. Det som är avslutat och nedpackat i livets kappsäck. Drömmer om personer som har gjort något slags avtryck i mig. En del saknar jag och en del har jag ingen kontakt med. Så konstigt att jag drömmer om dom i alla fall. Men det kanske stämmer det där K sa. Att när jag drömmer om dom så betyder det att dom tänker på mig. Vad vet jag? Lite drygt känns det.

STORSTÄD

Det skall fixas efter denna blogg. Omedelbums! Hatar när det är stökigt. Kan inte slappna av då! Man kan juh göra det roligare genom att ta en kall öl under tiden och slå på helande musik. Lite Braveheart-sånger kanske? Det var längesen. Varför kom jag på dom nu??
Min hjärna fungerar mystiskt.





En plats vid älven

 

Jisses, vad är det för dålig låt jag har på min egen Spotify?? Haha, raderas genast. Ne nu så. Kaffet slut och dags för plock.

 

Ha en underbar helg. Snart kommer snön..

Puss o kram

En helt vanlig onsdag

Kategori:


Ja, är det så eller är det en speciell onsdag?
Det vet inte jag. Än. Men jag känner mig så där jäkla finurlig igen, tänker jag och drar på smilbanden.


LIA

Jag har haft LIA-samtal idag. En liten vägledning om hur jag ska tänka när jag väljer vart jag ska ha min Lärande-I-Arbete- period.
Vi kom fram till en sak men på väg hem i bilen kom jag in på en helt annan bana. Efter ett kaffe-samtal med jäntan i ca 1,5h kom jag på en grej som skulle vara så fruktansvärt kul att jobba med. Skrev ner idén och spånade vidare.
Sen föll självförtroendet. Finns det ens en sådan kundkrets, hur ska JAG kunna skapa den, väcka intresset, varför skulle någon betala för min idé när den hjälpen kanske finns gratis... ?? ...

För att jag är specialist? För att jag talar samma språk? För att jag vet vad ni vill ha? Och inte ha?
För att jag gör något som kan vara svårt, kul och personligt? Med en twist.
Skapandet flödar.

Måste leta på min mentor igen imorn och lägga fram min nya inriktning. Få se vad han bollar tillbaka för tanke.

Vem skulle inte vilja ha min Tee? Skakar på huvudet och ler åt mina egna, tysta skämt. Jag undrar om du har egna, tysta skämt? Om vad i så fall?




TEAM JACOB

I run with wolves

 


MIDDAG

Appropå vargar, nu är jag hungrig. Hungrig efter min matte-läxa som tagit sin lilla tid, eftersom fröken Craehn var sjuk den dagen genomgången var. Så jag har verkligen fått träna hjärnmusklerna genom att lösa allt själv. Visst fanns det hjälp att få. Men jag är ju sån. Som testar själv först. Amazon-kvinna. Haha!

Är du nyfiken på mitt revir? Jag är nyfiken på ditt. Vi kanske kan bli vänner? Göra flocken större? För mycket stark vänskap och ärlig kärlek kan ingen få.

 

Well my loves, have a wonderful evening.. and see ya later. :)

Rensar mig

Kategori:



Jag reflekterar när jag sover. Nu vill jag få det ur systemet så jag kan tänka på annat.


LIKA VÄRDE

Eva Brunne, biskop, höll tal igår för riksdagen. Hon påstod att vi alla hade samma värde enligt svenska kyrkan/kristendomen oavsett vart man var född.
Men kristendomen och svenska kyrkan har ju massa andra rasismer i sin tro, enligt mig. Är dom mer okej eller?

Det var inte alls längesen det blev okej för homosexuella att gifta sig. Jag har väldigt, väldigt svårt att tro att alla präster och kyrkligt folk helt plötsligt ändrat åsikter och nu hyllar homosexuella.

Förra sommaren var jag på dop. Där berättade prästen att om man inte blev döpt blev resultatet en utanförskap i samhället, man blev inte "vaktad" av Gud och hans vänner. Ja, jag fattade det som om att man inte var accepterad utan dop.
Tror ni jag hade svårt att sitta stilla och bara lyssna på hans skitsnack?

Jag fattar det enligt bibeln som om kvinnan är mindre värd. Eller det är lite diffust, Gud vill inte att vi ska tänka så, men det är så den är skildrad?? Men det är ju min tolkning.


POLISEN I TV

När skottlossning hördes så var polismannens första tanke ungefär så här: Hoppas det inte var en kollega som blev skjuten.
Jag trodde att polisens första tanke skulle vara ungefär så HÄR: Hoppas ingen blev skjuten.
Jag uppfattade han som om att kollegan var viktigare att skydda än allmänheten. Men han kanske sa fel? Jag kanske fattade fel?

Kan polisen förstå att JAG vill beskydda min familj på samma sätt som han vill beskydda sina kollegor?
Kan jag bli straffad om jag skulle beskydda dom i nödvärn?
Varför?
Det blir ju inte polisen.

Must fly!

See ya!

Blogg från sängen

Kategori:



När jag vaknade idag kände jag mig pigg! Wiho! Min höstsnuva har vänt! Imorn blir det skolan igen. Jag längtar faktiskt. Det är inte kul alls att missa saker man är genuint intresserad av!
Sitter fortfarande i sängen med kuddar bakom ryggen och dricker te i massor. Så helt 100 är jag inte men på god väg! Till och med röksuget har vänt. När röksuget kommer börjar jag bli frisk. Jag röker aldrig när jag är sjuk. Då tar det längre tid att bli frisk.


FESTRÖKA

Jag vill börja feströka igen. Alltså bara röka vid festligare tillfällen. Fast problemet är att bestämma när det är festligare tillfällen. Det kan det vara när som i min värld. Som nu, när snuvan har vänt. Hm.. Måste dra en tydlig gräns där i så fall. Ett tag rökte jag bara fredagar och lördagar. Kanske ska börja där.


MÄNNISKOR!

Jag har varit inne för länge nu. Inte blev det någon marknad helgen som var heller, pga den där jävla förkylningen. Enda gången jag varit ute är på affären i lördags och då mådde jag inte alls bra. Följde med älsklingen för att hämta mat igår, det var jobbigt kan jag lova. Svettningar, yrsel.. Sånt där icke roligt mående.

Förhoppningsvis blir det utgång i helgen! Det blir åtminstonde samkväm med fröken E. Ska bli skoj som fasiken! Behöver träffa människor nu! Trött på att sitta inne utan energi! Vill dansa och må bra!


Nu kanske jag ska göra lite nytta för första gången på länge.

Krya på er mina sjuka vänner och för er som är friska - Må väl!!!

Höstsnuva

Kategori:




Jag har drabbats av höstsnuvan! Hade hoppats på att jag skulle klara mig.
Det blir en sväng till affären för att handla ingefära och citron.
Jag som skulle fixa och dona här hemma under helgen!
Får se om vi tar Rättviks marknad imorgon, om jag är bättre då.
Prosit!


SNURRIGA TANKAR

Jag är en filosof och måste få låta mina tankar flöda, de måste ut någonstans, och det här är det rätta stället.

Undrar om rökare är mer.. hur ska jag säga, öppnare folk? Människor som kan tänka i ett universiellt sammanhang? Som är öppna för sådant vi inte kan se, ta på eller förklara? Jag har någonstans dragit i dom teorierna.
Jag har både rökare och ickerökare i min närhet.

Det finns så klart regler som bekräftar undantag, som alltid. Men i det stora hela så har jag kommit fram till att mina rökande vänner är "öppnare". Jag hittar inget bra ord som kan beskriva hur jag menar.


FRUKOST PÅ SÄNGEN

Älskling tog hand om mig när han kom hem från jobbet i natt. Hämtade nässpray, papper och vatten. Så nästa gång jag vaknade tog jag hand om honom.
Frukost på sängen med tända ljus.

Jag älskar att vi vårdar varandra. Att det inte tar slut på omtankar. Att inga handlingar blir "vardag". Att vi visar kärlek i handling. För i min värld betyder det mer än alla ord i världen.

Ad Acta!


Gör något som VISAR att du älskar idag. :)

Puss o kram, kära ni!