I min värld!

Ex Animo - Från Hjärtat

Ont!

Kategori:

Jävla skit vad ont det gör i ryggen när jag går, står och sitter! Faaan! Det går inte att jobba längre. Skulle ju prata med sjukvården men jag blev sjuk istället. Fick i alla fall tag på min bm i fredags men hänvisades till vårdcentralen. Imorse hade jag ställt klockan på tidigt för att gå upp och ringa men då kände jag mig sämre i förkylningen igen istället. Kom inte upp förrän sent. 
 
Efter fyra dagars vila (låg fysisk aktivitet) tänkte jag att det kanske skulle kännas bättre även i ryggen när jag började jobba idag igen. Men icke. Tvärtom. Det blir värre och värre. Foglossning kan man inte göra mycket åt heller. Det enda var att vila när det gör ont. Ja men det går ju inte när man jobbar i butik!
 
Till och med kunderna såg att jag mådde dåligt idag. Flera stycken. Pinsamt. Kollegorna också men dom vet ju sedan innan. När flera oberoende ser, då är det liksom pricken över i:et. Man står där och biter ihop men vill inget hellre än att grina av smärta.
 
Nej, nu är det nog. Förändring måste ske.
 
Mot soffan och Let's dance. Ha en skön helg alla lediga!
Puss&Kram E

Välkommen solen

Kategori:

Igår tog jag sovmorgon, åt en lång och nyttig grötfrukost sen vilade jag lite till. Sen var det dags att hoppa in i duschen och fixa till sig lite innan vi skulle möta upp J&A och lilla A för att gå på marknad.
Underbara, oumbärliga sol! Jag älskar solen mer än någonsin och suger åt mig av alla strålar jag kan få. D-vitamin tillverkning på hög nivå var det igår. Kroppen bestämmer liksom, den måste få sol för att må bra.
 
 
Älskling och A snurrade galet mycket!
 
Innan vi åkte till Gazoline för brakmiddag så hanns det med att skjuta ner olika ting och en till karusell. Men den vågade bara ungdomen åka... :)
Kvällen avslutades med kaffe och trevligt sällskap hemma hos A.
Varför i hela friden finns inga bänkar att sitta på när det är marknad. Tänk på det nästa gång, Borlänge kommun. Äldre, gravida med ont och andra som är kravliga behöver vila emellanåt för att kunna spendera guldtior vet ni väl?
 
I dare you!
 
 
Idag vaknade jag och hade halsont. Så idag blir det bara vila för att se om det går tillbaka. Hoppas hjärtat byter till sommardäck idag i alla fall. Då blir jag superglad och tacksam.
Ha en fin söndag!
Puss&Kram E
 
 
 

<3 I E J <3

Kategori:

Handsvetten gjorde det läskigt att hålla emot ratten i blåsvädret på väg till Falun idag. Handsvett. Jag har väl aldrig haft handsvett. Det bekräftar bara hur jävla nervös jag var antar jag.
Hittade till bilbesiktningen och hämtade upp D. Efter det är allt lite som i en dimma.
 
Trodde jag skulle svimma när all rädsla släppte där jag låg på bristsen med kallt kladd på magen och såg den bästa film jag någonsin har sett. Den lilla levde och vinkade åt oss från magen. Eller boxades för att sköterskan tryckte till boet.
 
- Är det en pojk? Frågade jag skeptiskt. Såg inga tecken på det överhuvudtaget. D som har varit så säker.. Nä, det är en tjej sa jag innan jag fick svar. Jag vet vad hon ska heta och vi har redan pratat om kärleken till män. Hehe. 
Vi bröt D's släkts trend, följde min släkt och får en tjej. Eddie kommer nästa gång. <3
 
Äntligen kan jag slappna av lite och vara lycklig igen! Fan, vilken lättnad! 
 
Jacob, meet your love. :)
 
 
<3 I E J <3
 

Velar mellan att ta en kaffe och sova. Men jag tror jag ska ta mig en kopp först.
Puss&Kram E
 
 

Rädsla och oro

Kategori:

En del längtar säkert till UL. Jag avundas dem. Själv har jag varit ur funktion några dagar nu för att det börjar brännas. Imorgon är datumet här och här sitter jag och gråter.
Den stora dagen då det blir svart på vitt om livet har vunnit eller om det blir en till operation för att avbryta. För att kroppen inte själv har fattat att något är fel.
 
Det skulle vara skönt att bli älskad just nu. Förstådd. Omhållen och tröstad i en varm och trygg famn.
 
 
Once upon a time

Tankar en regnig måndag

Kategori:

Lycklig på en måndag
Bästa måndagen är en ledig sådan. Det njuter jag av idag. Trots att det pappersarbete jag sköt upp i fredags ska tas itu med idag. Men det känns mer rätt. Jobba hemma på en måndag. Med privata saker, helt okej.
När jag tittat färdigt på Mästarnas mästare ska jag sätta igång och medan jag tittar på det programmet så passar jag på att skriva av mig.
 
Mitt tandkött mår inte bra av graviditeten. Det blöder och är svullet på olika ställen från dag till dag. Gillar det inte! Smaken av blod har aldrig varit så motbjudande som nu. Kräks nästan när jag känner smaken och lukten för den delen. Inte som Bella där inte som halsade i sig för bebisens skull, hihi.
Men ryggen är det värsta. Nu gör hela ryggen ont, speciellt mellan skuldrorna. Igår sov jag bort smärtan. Men jag kan ju inte sova hela dagarna. Det är okej på mornarna när jag vaknar. Sen börjar det göra ont precis ovanför rumpan när jag sitter, nästan som om jag domnar bort fast ont. Står jag upp så är det svanken och ischiasnerven som spökar. Till slut så går det upp mellan skuldrorna och upp till nacken.
 
Jag försöker hitta en ställning där det inte gör ont, för att vila från smärtan men jag har inte hittat någon ännu. Bara när jag sover. Hann aldrig ringa bm i fredags, ska göra det nu.
 
Rädsla
Om två dagar är det dags för ultraljudskontroll. Vad snabbt tiden går trots allt. Jag har börjat vela om att få veta kön eller inte. Men först och främst är det enda som betyder något om bebisen lever och mår bra eller inte. Tänk om det har stannat av som sist. Då dör jag. Igen. Jag såg livet i v 7 eller vad det var men det kan ju ha hänt vad som helst sedan dess. Hatar att inte kunna ha kontroll! Att vara gravid är ingen höjdare för ett kontrollfreak. Bästa lärdomen men puh vad jobbigt att leva i ovisshet varje dag i nio månader, typ. Bara det tar enorm energi.
 
Men att vara gravid räknas inte som ett sjukdomstillstånd eller tillfälligt ur funktion-tillstånd. Ne då, det är att vara precis som vanligt. Bullshit!
Jag är då fan inte alls som jag brukar och har hälften av min kapacitet kvar till mig själv.
 
Kanske ett bad kan lindra smärtan i ryggen
 
Men nu så. Nu är det dags för annat. Ha det gott!
Puss&Kram E

Snygg-lördag

Kategori:

Tar hand om mig

Dagen skulle börja med en promenad med Jea men regnvädret lockade ingen av oss att gå ut. Hoppas snön regnar bort nu! Är glad att det regnar och inte snöar.
Jea kom över till mitt stökiga hem. Längtar att få börja om! Med stil och inredning. Maj månad blir en månad full med rensa ur, sälja, slänga och packa. Endast det som vi verkligen vill ha och behöver ska med. Ska jobba på att få D att tänka så med.

Hur skönt är det inte att peela ansiktet, lägga mask och sedan smörja in sig med återfuktande. Äntligen har jag ögonbryn igen. Nyfärgade och nyplockade. Även naglarna fick sig en make-over med knall rosa förutom ringfingrarna som är knallorange istället. Jag har sett att ungdomarna har så, då är jag säkert up-to-date nu. ;)
 
Power pink och Coral reef.
 
Raka benen

Nu har jag precis ätit lunch, gårdagens ost- och skinkpaj med tomat. Vad gott det blev! Jag kan bara jag vill. Synd att jag inte vill mer. Haha. Men ska faktiskt göra grönsakssoppa och hallon- och blåbärspaj idag också. Har fått något ryck nu när jag är matfixerad och fri att äta på vad jag vill. Once in a lifetime. Eller så blir det en gång till, det vet man aldrig. Två barn önskar jag mig. Eller tre.
Sen är det bara att laga på åt barnet förstås. Så den får en nyttig och hälsosam grund i sin lilla kropp. Det fick jag och det ska jag föra vidare. Tror inte att jag åt en pizza förrän jag runt tio. Macdonalds fanns ju inte heller förrän jag var typ 12. Som tur var. Mina föräldrar rökte inte när jag var liten. Så vill jag också bli.
Ska ge mig på att raka benen nu. Inte lika enkelt som när man inte är gravid. Man är så klumpig nu. Mer än vanligt. Tyngdpunkten är flyttad och det tar väl en stund att vänja sig. Fy fan vad kroppsbehåringen och naglarna växer snabbt nu! Är helt fjunig på runda magen! Tur att jag är blond. Hehe. No offense. Ser ut som en albinoapa! Haha!
 
Make up

Efter duschen blir det till att omsorgsfullt lägga en make up, välja ut en av mina nya outfits och bara känna mig snygg. Ska testa på det där med att sota ögonen men jag tycker att det är svårt. Blir att se ut som en tvättbjörn när jag har försökt. Men men, bara att träna på. Och imorn ska håret få sig en omgång men blekmedel. Min bästa hårfärg är snart min igen! :D
 
Kunde inte gå hem utan denna sköna t-shirt.
 

Ha en toppenlördag! Puss&Kram E
 
 

God morgon!

Kategori: Livet

Efter en vaken natt säger vi God morgon! :) Ha en fin dag, det ska vi ha.

Another day in paradise

Kategori:

Sanndröm
 
Natten till idag drömde jag att jag och fröken L sprang runt i butiken för att kolla priser. Inga fungerande kassor och arga kunder hägrade. Vi var svettiga och mådde illa.
Imorse när jag kom till jobbet fungerade fortfarande inte kassorna. Så det var en sanndröm. Nu vet jag inte om L mådde illa men det gjorde jag. Flåset är ju så fruktansvärt nära nu för tiden och svettig blev jag. Slängde av mig huvtröjan och lät magen sticka fram under den för trånga pikén. Orkade inte bry mig.
Tur att det var rätt lugnt på förmiddagen för en kassa kom igång på eftermiddagen när kunderna kom. Den stora rushen efter en shopping på bolaget inför helgen.
 
Spa
 
Imorgon är en sådan där pappersfixardag till a-kassan, söka jobb och göra allt jag inte hunnit med dag. Men när det är klart ska jag ta hand om mig själv. Måla naglarna, raka benen, lägga anstiktsmask, färga brynen.. Så skönt. Så ska syster få hjälpa mig slinga håret också. Nu är det en sån där mellanfärg. Halvgul efter en blekning men på väg mot mig själv och blondinlivet igen. Lova mig att stoppa mig innan jag färgar det orange/rött igen! Den om någon är inte min färg.
 
BuffBuff

Sex dagar kvar till det stora beskedet om det är som det ska där inne. Jobbigt. Jag vill kunna släppa loss glädjen nu. Eller sorgen. Att inte veta är en plåga. Kan inte njuta när jag inte vet. För stort kontrollbehov eller behov av att veta fakta. Jag tar aldrig ut en vinst i förskott. Aldrig. Älskade bebis, jag önskar att du mår bra och är frisk.
 
Svin utan värde

Men åh. D visade just en video med en kille som släpar en hund i svansen till en kant. Han slänger ner hunden många meter ner på backen och när den bryter sina ben ylar den hjälplöst. Jag vill inte se sånt där. För det sätter igång farliga saker i min hjärna. Tortyrtankar. Sådana där svin förtjänar att plågas till döds på samma sätt som de plågar andra varelser. Jävla avskum. Som pedofiler och våldtäktsmän. Jag är gärna den som utför tortyen. Hur fan kan man vara värd att få leva efter att ha gjort så mot en annan levande människa. Eller djur. Enligt mig är de inte värda livet efter en sådan handling. Det finns människor som är goda som blir sjuka och dör men dessa svin får leva kvar. Jag får inte ihop ekvationen. Alls.
 
Dags att försöka sluta tänka ett tag nu och vila. Men den här hjärnan tar sällan paus. Sov gott.
Puss&Kram E

Infanterield och frustration

Kategori:

Sorg i källaren
 
Dagen började ledsamt med gråt i källaren på jobbet. En fyrbent vän till mig är nu i hundhimlen istället och har det bra. Han kan springa hur mycket han vill, utan problem. Han är nog lycklig nu. Men usch vad ledsamt. Om jag blir så här ledsen för en vovve som inte är min, hur skulle det gå om jag hade en egen vän? Eller när Simon går över till andra sidan? För jobbigt att tänka på. Och hur tom och ledsen är inte ägaren till denna vovve. Usch.
 
Kassajävlar
 
Vid lunchtid lade kassorna ner. Fy fan vad jag är trött på att inte kunna göra något åt sådant på en arbetsplats. Så jävla pinsamt när kunderna säger "nu igen!" Och tråkigt att få ut för någonting som jag inte kan påverka. Men hoppet kom åter en sekund när det tydligen fanns ett nytt sätt som skulle få dem att fungera igen. Men efter att ha testat det nya sättet ca 10 gånger så... Fy fan säger jag bara. Tur att de flesta kunder inte är som jag, jag skulle ha gått. Men frågan är vad kommer de göra när det kommer fler butiker i samma bransch? Är de lika tålmodiga då? För att orka ge kundservice måste resten av arbetsplatsen fungera. Det måste finnas rutiner och någon måste ha ansvar. Det ska flyta på, inte behöva kämpas i motvind dagligen. Då orkar man inte ge.
 
Appropå kundservice
 
 Jag var på en butik med sortiment för gravida, bebisar, barn mm. här om dagen. Jag pratade högt och tydligt med en vän om en grej jag skulle köpa och sa att jag inte visste något om den. På andra sidan skeppet satt en kvinna och pysslade i hyllan.
När hon inte kommer till mig, går jag runt och frågar om hon jobbar där. Ja, det gjorde hon. Hon reste sig inte för att hjälpa mig och det korta svaret var inte mycket kött på benen för att avgöra ett köpbeslut. Men eftersom jag inte visste vilken annan butik denna grej fanns att köpa så ville jag ändå ha den.
En kund till och jag på hela butiken, två anställda men ingen kom till kassan på ca 10-15 minuter. Dit går jag aldrig mer. Då åker jag hellre till Falun och handlar.
 
Infanterield
 
Så sjukt bra uttryck som en kompis till mig använde sig av en gång för hundra år sedan. Det sitter i. Idag fick jag infanterield mellan låren. Så tjock har jag blivit nu. Sen är jag inte van att gå i jeans på jobbet heller. Inte det ultimata tyget för mig just nu.
Vilket företag gör arbetskläder för gravida? Sinnessjukt diskriminerande att det inte är en självklarhet att få kläder som passar bara för att man är gravid.
 
Gnäll och gnat

Nu blev det extremt mycket gnäll och klag den här gången. Men det betyder ju bara att det fanns ett behov som skulle tillfredsställas. Bättre att ta det här än att förpesta luften för sambon. Så istället förpestar jag luften för er. :) Men ni står väl ut med mig ändå? :) 
Det kan bara bli bättre. Fyra lediga dagar väntar. Åh, gud som jag längtar efter det. Har massor med jobb att söka, saker som ska fixas och trixas med och en kropp som skriker vila.
 
Puss&Kram E
 

Arbetssökande

Kategori: Livet

Besök på ams
 
När portarna slog upp imorse på arbetsförmedlingen var jag på plats för inskrivning. Det var inte mycket folk och de hade bemannat extra men ändå tog det 1 1/2h att skriva in sig som arbetssökande. Erbjöd mig att jobba där. Undrar om de uppskattade min humor?
Det är knasiga val man MÅSTE kryssa i för att få söka ersättning från a-kassa. Till exempel att jag måste vara villig att ta jobb som varar i från 3h till och med sex månader. Fast jag är mammaledig då. Men man måste kryssa i den rutan annars kan man bli nekad... Sen det där med att flytta. Det är ju bara för sjuka regler alltså.
 
Energipåfyllning
 
Första dagen på jobbet
 
Idag var första dagen på jobbet som timvikarie eller vad det kallas nu för tiden. Extra vid behov? Började 11.30 och det var fint det. Var inte alls lika trött när klockan slog hemgång. Plus allt jag hann med på morgonen. Imorgon innan jobbet ska jag storhandla, själv, för hela veckan och söka några intressanta jobb som jag fick tips på. Målet är Ikea men det kan ju alltid förändras på grund av omständigheterna. Möjligheterna är spännande och jag är hoppfull.
 
Kiropraktor
 
Just det. Måste komma ihåg att boka tid med bm. För att prata om ryggen. Fundrar på om det kan hjälpa att gå till en kiropraktor för nu gör det ont i hela ryggen och upp i nacken för att jag felbelastar. Massage vore grymt. Började strecha igår och ska försöka göra det varje kväll. Skulle ha köpt det där linementet med aloe vera. Ja, än är det ju inte för sent för den delen.
 
Ska kolla in vad det är på tv sen somnar jag nog gott. Vi ses. Puss&Kram E

Härliga LEDIGA söndag

Kategori:

Porrfilm
Vaknade av en märklig dröm där jag var på shopping i ett mysigt, annorlunda köpcenter. Jag var på jakt efter en gravidkudde bland annat. En inredningsbutik behövde hjälp med att välja nytt sortiment, målgrupp mm. och jag blev tillfrågad om att jobba med det som projekt. Hur kul som helst. Medan jag står och pratar med ägarinnan av butiken ser jag hur 3 män i trasiga kläder närmar sig min kundvagn och den ena börjar rota runt i mina kassar. Då skriker jag högt och bestämt att han ska ge fan i mina grejer. Han vänder sig om och hånler och fortsätter stjäla mina saker. Två unga, män i uniformer kommer till min undsättning, räddar mig och tar fast tjuvarna.
Sedan börjar något som liknar en dålig handling i en mjukporrfilm med mig och den ena snyggingen i uniform som huvudrollsinnehavare.
Graviddrömmar. Så sjuka!!
 
Ledig söndag
Väntar på Jea som försovit sig lite. Vi ska till Kupan och shoppa lite. Förhoppningsvis äta eller fika något.. haha.
Behöver köpa ett stödbälte och en gravidkudde. Efter en diagnos har jag kommit fram till att det är foglossning som visar sig som ischias och beror på diskbråcket.
Men behöver en par till byxor och lite annat också. Större bh. Nu behöver de inte växa mer faktiskt. Jag som velat ha större bröst i alla år men nu känns det mest obehagligt att andra ska stirra på min klyfta. Jag vill skyla mina behag. Det är bara jag och D som ska se tuttorna! Hahaha! Är jag gammal eller är jag gammal.
 
Fotvård
På eftermiddagen ska vi vidare till fröken J på fotvård. Skönt ska det bli! Välbehövligt och bra att få tips inför sommaren när jag är svullen, varm och tjock. Jag vill också ha en damm att vila fötterna i. :)
Kul att få hänga med jäntorna lite på min lediga dag också. Övriga dagar är jag ju som en zombie. Jobba, äta, sova. På sanning. Så jävla tråkigt att bli bestulen på all energi.
 
Ha en fin dag ni med, sötisar. Puss&Kram E

Lägenheten är biff

Kategori: Livet

Vaktis ringde idag. Lägenheten är biff. OCH jag får nya tapeter i minst två rum. Jag vill ju inte byta ner mig för större och dyrare... Jag tycker om vaktis. Han är så snäll mot oss.
Resten får vi fixa själva. Eller ja, ringa en vän som fixar. Ingen av oss är speciellt haj på tapetsering. Gud, vad jag längtar!

Det var röj på jobbet när jag kom. Nu händer det grejer. Hela dagen har gått förbi i ett naffs. Jag gillar sådana dagar.

Men nej, jag kan inte tänka på jobb just nu. Barn i magen, boende och annat viktigt i livet går först. Sån är jag. Jag jobbar för att leva, inte lever för att jobba. Inte heller vill jag jobba på ett företag vars motto är arbete före allt.

Åh, jag har så mycket att se fram emot! Låt dessa tre veckor gå fort!

Puss&Kram E

Inredningstankar

Kategori: Livet

Flytt på g
Rensningen har börjat. Packandet även så. Älskar det, att rensa ut gammalt som bara står eller ligger och tar plats. Varför ska man spara på sånt? Tar bara plats och kostar pengar. Haha, litet lager ska det vara. Effektivt.
 
Har börjat fantisera om nya lägenheten. Ska bli kul att välja tapeter igen. Ljust ska jag ha det på väggarna och inreda med färgklickar istället. Annars ser den så trång och liten ut och det ger klaustrofobikänsla. Jag vet hur vår nya soffa ska se ut och kännas. Den ska vara rymlig för gäster, praktisk för att torka spyor och annat sull ifrån, bra färg så att inte lorten syns och den ska vara mjuk och skön att kura ihop sig i för mys. Båda ska få plats att halvligga samtidigt, inte bara en som nu. Jag kommer i princip att bo i soffan i ett halvår och mata bebis och då ska det vara bekvämt.
 
Nya möbler
Sen ska jag ha inredning som sväljer mycket grejer. Bra förvaring att stoppa undan småsaker i, som ger plats åt få, schyssta prylar som ska framhävas. Plåtter är det värsta jag vet. Ska bara övertala D om det också. Han gillar mer plåtter och att ha många småprylar överallt. Samlaren. Hehe. Tänk att vi är så olika med så mycket och ändå älskar vi varandra och kan leva ihop.
Garderober är ett måste eftersom det finns färre i den nya lägenheten än i den här. Konstigt, större yta men mindre garderober. Men jag önskar att jag får den stora i hallen. Till en mini walk-in-closet. Det vore något det.
 
Shake it, baby!
Pärlan ska ut på Blocket också. Ska lägga ut den idag tror jag. Usch, får sån ångest. Jag älskar min bil. Men större behöver vi. Kanske kan vänta till nästa lön. Bra försäljningsläge. Då har vi sett hur det står till med den i magen också. Se så att allt är i sin ordning. Det vore trevligt med lite rörelse från inuti. Jag vill inte bara tro att det är den jag har känt, jag vill bli övertygad. Kom igen, bebis, move your body.
 
Sentimental eller gravidhormoner
På min promenad idag blev jag alldeles knäpp och höll på att börja gråta. Massa flashbacks från livet dök upp som i en film i huvudet. Minnen spelades upp som en film när jag gick ställen där jag har minnen ifrån.
Det är verkligen en tvätt för själen att slå på bra musik och bara gå. Låta tankarna vandra fritt. Allt är tillåtet. Ingenting är fel. Du bara är du och dina känslor. Det funkar att tvätta själen på samma sätt med en roadtripp också. Musik och fina vägar är det enda som behövs.
Det märks att det är stora förändringar på g. I livet. Mitt, vårt och mina närmstas. I can feel it.
 
Ha en bra vecka. Snart är det helg igen. Har vi tur får vi njuta i solen då med.
 
Puss&Kram E