I min värld!

Ex Animo - Från Hjärtat

Om jag kunde flyga...

Kategori:

...då skulle jag flyga till alla vackra platser runt jorden och fota dem. På mina vingar skulle jag bära med dem jag älskar och behöver. Nej, varför stanna där, jag skulle låta alla som ville följa med på en flygtur till önskat resemål.

I'm a dreamer.

Det ser jag som en bra egenskap. Som jag sagt förut, vad vore livet för slags liv utan drömmar?

Jag vill drömma, prova och se hur det går. Jag är en entreprenör. Inte en sådan som drömmer om att bli miljonär, jag är nöjd om jag har mat på bordet och kan försörja min familj.
Pengar är inte en motivation för mig. Men det var väl ingen nyhet, för då skulle jag inte älska att shoppa, köpa kamerautrustning, röka eller slösa pengar på något annat nöje och ibland mindre nödvändiga ting.
Om jag hade drömt om att bli miljonär då hade jag varit det. Eller haft som mål att ha en tung plånbok. Det kan jag lova.
Därmed inte sagt att jag inte beundrar människor som drömmer om en värld av diamanter med en sol av guld och lyckas ta sig dit. Den här fröken beundrar alla som når sina mål. Så länge ingen annan varelse skadas på vägen. En helt annan historia.


Bilden togs från passagerarsätet. Önskar att hela vingen kommit med
och att det var tomt på bilar.


Mot oändligheten.


Titta noga.

Vad ska jag göra nu? Jo, jag ska bädda ner mig i sängen och titta på gårdagens Breaking News. Bara älskar de där killarna. Min humor i ett nötskal.

Ps. Vad vill den osynlige besökaren som håller till i badrummet? Någon medial läsare som får något till sig och känner för att delge mig?

Kram och tack för besöket. Kärlek till dig. <3

Sjön vid Sala

Kategori:

Övat på att göra affisch i ID idag. Det gillar jag. Nyttigt för framtiden. Kul som attans är det också.
CS5.5 Design std beställt! Jag är så glad! Efter denna blogg ska jag krypa ner i sängen och drömma om ödets vägar. Vad skönt det ska bli.


Vi tog gamla vägen hem från Sala i lördags. Tur var väl det så jag inte missade denna sköna vy.





Får jag lov att bjuda på höstens kanske sista blommor?





Tack för ditt besök! Sov gott så ses vi en annan dag.

Kram E

Tre små söta

Kategori:

Igår hade jag en heldag i Uppsala och Märsta med D. Huvudperson för dagen var lille Tim som fyllde ett år. Tiden rusar fram, jag tyckte det var i förra veckan han kom till världen.

Vi fick också träffa vår glade vän Erik som förhoppningsvis kommer upp till Borlänge nästa helg. Energigivare hela bunten. Det gillar jag skarpt.

D's morfar. Han är en av mina absoluta favoritpersoner. Kanske för att han påminner om pappa med sina starka åsikter, spännande historier och öppna sätt. Han har glimten i ögat helt enkelt. Sen är det förstås för att han är en häxgubbe, precis som jag är en häxtjej. Sanndrömmar och en enorm kätting av känsla för djur och natur är de största gemensamma nämnarna. Nämnarna? Heter det verkligen så?

I alla fulla fall så fångade jag några av dessa djur på bild. Här är de underbara små liven.



Holly

Frösamlare

Rådjur i kvällsol


Älskar den sista bilden men önskar att skärpan varit bättre. Det är dags för ett nytt teleobjektiv. Jag är trött på det jag har om jag ska vara ärlig. Märker för många nackdelar med att köpa billigare. Kvalité före kvantitet. Det är min grej!
Nu ska jag krypa upp i soffan och njuta av min chokladkaka till Idol. Söndagsmys för att ladda för en ny vecka i plugget.

Ha det bra!

Kram E


Natur och blomster

Kategori:

I skrivande stund har jag faktiskt agerat och mailat några ställen jag skulle vilja lägga min LIA på. Några fotografer och tidningar har kontaktats, men jag tar tacksamt emot tips här med. Vad ska jag säga; jag älskar ord och foto och få ihop det på ett säljande sätt.







Min dröm-LIA (se länk ovan) är hos en person med starkt ledarskap även om det bara gäller sig själv och sina egna projekt. Nytänk och fantasi ska flöda tillsammans med målmedvetenhet för ett proffsigt reslutat.  Kunder ska vara i fokus. Administrativa uppgifter är inga problem.
Marknadsföring är spännande och a och o för ett lyckat företag. Även för en-mans-firmor.
Jag vill få använda min kunskap och lära mig massor på min tredje LIA!







Så om ni känner någon som passar eller om du själv passar in på min lilla miniannons efter en LIA-plats, hör av er!





På återseende, hoppas jag!

♥ till er, goa människor!

Kram E

Salute - Borlänge

Kategori:

Igår var det dags för den årliga Festival Salute vid Älvhagen i Borlänge. Kvällen avslutades traditionellt med fyrverkerier.

En utmaning att fota som jag inte missade. Tänkte fråga mina förebilder hur jag skulle göra för att lyckas men jag hann inte. Så jag försökte så gott jag kunde.

Här kommer de bilder jag är någorlunda nöjd med.

Förresten, vi spelade True or False på kvällskvisten. Är det någon som förstår reglerna på det spelet? Vi gjorde det inte. Så jag glänste med vinst i TP istället.
















Jag kanske ska tillägga att om du är intresserad av mina bilder så är det via mailen som du kontaktar mig.

Ha en bra söndagkväll!!

Ses igen.

Kram E

Fototripp i Dalarna

Kategori:

Vi vaknade tidigt idag, jag och hjärtat, och bestämde oss för en fototripp runt Leksand, Dala-Järna och Vansbro.

Packade kameraväskan, kaffe och begav oss iväg. Det här är det vackraste jag hittade idag. Sett från mina ögon förstås.


Höstfärger


Triss


Beundransvärt




Såg massa älgtorn men inte en enda älg. När jag för en gångs
skull ville.


Farlig




Tavla


Gifitig?


Min färg




Ha en trevlig helg, Ni. Ses igen.
Kram E

Soft focus - Älven

Kategori:


Tankar snurrar i huvudet efter samtalet om framtiden med min mentor igår. Vad ska jag göra med framtiden?
Hur ska jag lägga upp tiden? Hur och vad behöver jag för att nå mina mål?

Att jag ska vara så fruktansvärt realistisk jämt. Det förstör drömmarna. Jag har en drömbild av vad jag ska bli men hjärnan sätter stopp för det. Vilket automatiskt leder till tankar som "nej, det går inte" Då gör det ju heller inte det. Klart som tusan att inget går om jag redan bestämt att det inte gör det!!
Det har Kay Pollak lärt mig.
Min hjärna har så svårt att tänka "det går" när det gäller drömmar.


Mjukt och skönt.


Om jag hade pengar som räckte till räkningar och mat som trollades fram, då skulle jag garanterat ägna mig åt mina drömmar på heltid. Satsa fullt ut. Nu är det så att jag inte har en plånbok som fylls på av sig självt. Min drömsysselsättning ger mig inga pengar precis. Inte på långa vägar i alla fall. Jag är ingen Stephenie Meyer eller Mattias Klum.

Hur gör du??  Eller hur gjorde du i början för att kunna jobba med det du drömmer om och samtidigt betala hyra och vara mätt i magen?
Hur ska jag göra, praktiskt? Realistiskt så både hjärnan och hjärtat mår bra?

 

Canon 550D, 50mm 1.8, soft focus-filter.

På återseende. Kram E

Soft focus och blommor

Kategori:

Vad kan vara mer glädjande än att få ett fång med blommor efter en arbetsdag framför datorn? Inte vilka blommor som helst, utan fotoblommor. Jag älskar min D.
Inte nog med det. Sprillans nytt gummi på pärlan så jag slipper sladda i rondeller när det är blött... Eller får däcktjut i 30 km/h i kurvor på grund av fel inställningar...

Känns som om jag har vunnit på lotto. Lycka, harmoni och balans ler mot mig. Tänk vad många människor jag har träffat bara de senaste två åren som jag alltid, alltid kommer behålla i mitt hjärta. Heartkeepers! Forever!
Sen finns de dom människor som bor i mig och har gjort i många, många år som jag älskar också.
Jag älskar så många! Haha.

Nog babblat. Här kommer bilderna. Ljuvliga färger. Sista bilden är mest lik i verkligheten. Lysande orange! De andra har jag blekt en aning med vilja.












Tack för att du tittade in! Det gör mig väldigt glad. Så tacksam! Ha en bra kväll och helg mina söta.

Kram E

Svartvit Söndag.

Kategori:

Har haft en kanonbra dag. En till sån där som bara blev bättre och bättre trots att jag redan var tacksam för det jag fått.
Älsklingen gjorde frukost på sängen till mig som uppladdning för matshopping. Men matshoppingen ledde till ett besök på Vero Moda och deras fantastiska säljare... Tittade i all hast på ett par snygga jeans på väg till provhytten men insåg genast att det inte fanns i min storlek. Detta uppfattade den duktiga personalen och sa att jag visst skulle kunna ha ett par av dessa snygga jeans.
Jag antog utmaningen och provade.
Supermjuka, stretchiga och heta! Så de blev mina. Plus en svart transparent top. 

Efter matshoppingen tog jag tag i städning och skrubbade badrumsgolvet på mina bara knän. Käraste Ante kom förbi på en kaffe och upphämtning av ett diskställ.

Vi tittade på Idol och jag fick en idol; André Zuniga-Asplund

Kvällen avslutades med rensing i garderob så jag får plats med höst och vinterkläder. Jag önskar mig ett litet rum som jag kan ha som klädkammare. Det vore något det.

Här kommer de senaste svartvita motiven.



Pappas trädgård.


Kraftverk by night.


Bullerforsen by night.


Från Grängshammar - fototräff.

För intresserade så har jag använt mig av Canon 550D. Canon 50mm, Canon 18-55mm och Tamron 70-300mm. Samt justeringar i Picasa. (Längtar efter Ps..)

Gonattkram Elenor

Tema: Lila.

Kategori:


Vill vara med och tävla i Tvspelswebs tävling jag med. Denna gång ska jag inte glömma direktlänken till det jag önskar mig om jag vinner; reflexskärmar.



Tema: Lila
Motivering: Lila är min färg! Det måste betyda tur i spel/tävling!

Kram Elenor

Grängshammar; Fototräff

Kategori:

Klockan ringde 03.45 och jag studsade upp! Lite som julafton kändes det som. Samma förväntansfulla känsla. Natur, kamera och nya trevliga bekantskaper; favoriter alla tre.

Nyckelknippan hade fått fötter och Jea svarade inte i telen! Vad gör jag nu, tänkte jag aningens panikslagen. Klockan tickade snabbt. Hittade nycklarna och for i full fart mot Jea som stressade hon också.

Enirokartor är inte att lita på! Vi blev förvirrade av förklaringarna och vände några gånger hit och dit. Till sist kom vi i alla fall fram. Vilket vackert ställe! Jag blev förälskad vid första ögonkastet!

Silvbergs kyrka. Fantastisk.

Härliga Marie hjälpte oss förstå kameran bättre.
Det blev en liten aha-upplevelse. När jag tog körkort sade läraren till mig en gång "DU ska ha kontroll över bilen, inte tvärtom" Så kändes nu med. Efter en stund. "Ah, nu har JAG kontroll över kameran, inte tvärtom!" Nice! Tusen tack för vägledning.

Hur ska jag kunna gengälda denna tjänst??

Här är dagens favoriter.

















Idag är jag en mycket glad och lycklig tjej! Ha en supernice dag och kväll, söta du. Glöm inte att vara i Ljuset, där mår du som allra bäst. Kram Elenor

Inför Fototräff.

Kategori:


En ny tidning läst, Fotoguiden, för att väcka inspirationen. Imorgon bitti drar jag och Jea på Fototräff med Borlängebilden,FB-grupp, till Grängshammar. Hoppas vi hittar dit. Det borde vi göra med mitt bra lokalsinne. Ska bli skoj. Vill lära mig kameran mer. På ett djupare plan. Inställningar och så. Jag älskar teknik.

Avslutar kvällen med lite svart-vitt och Sepia.


Nu är det läggdags. Klockan ringer 03.45!!! Batteriet laddat, kameraväskan packad, kaffebryggarn laddad. All set!

Ha det bra, wherever you are.

Kram Elenor